Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası

1- INBOX’da Gizlilik

INBOX olarak tüm müşterilerimizin ve web sitesi ziyaretçilerimizin bilgilerini korumakla sorumlu olduğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle online gizlilik ve izinli e-pazarlama konusunda en üst düzey endüstri standartlarını destekliyoruz. INBOX’ın müşterilerine uyguladığı izinli e-pazarlama konusunda daha fazla bilgi edinmek için Anti-spam politikasını inceleyebilirsiniz.

Kontrolümüz altındaki bilginin hatalı kullanılmasını, kaybolmasını ve değiştirilmesini önlemek amacıyla INBOX web sitesinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Bilgileriniz veri merkemizde bulunan güvenli bir ortamda, bir veri tabanı içerisinde depolanmaktadır.

Öncelikli izniniz olmadan ya da mahkeme kararıyla istenmediği takdirde kişisel bilgileri asla paylaşmadığımızdan, satmadığımızdan veya kiralamadığımızdan emin olabilirsiniz. Bize teslim edilen bilgilere, sadece bu bilgileri sizinle temasa geçmek ya da isteğiniz doğrultusunda size e-mail göndermek amacıyla kullanan yetkili görevliler erişebilir.

 

2. Aydınlatma Metni

Hizmetlerimize erişerek, Gizlilik Politikamızı ve Hizmet Şartlarımızı kabul etmiş olursunuz ve kişisel bilgilerinizin bu Gizlilik Politikasında açıklanan şekilde toplanmasına, saklanmasına, kullanılmasına ve hukuki durumlarda paylaşımına izin verirsiniz. Ayrıca, hizmetlerimizi kullanarak bu Gizlilik Politikasında açıklanan politikaları ve uygulamaları kabul etmiş olursunuz. Web sitemizi her ziyaret ettiğinizde veya Hizmeti her kullandığınızda ve bize gönüllü olarak bilgi verdiğinizde, sağladığınız bilgileri toplamamıza, kullanmamıza ve hukuki durumlarda paylaşılmasına izin verdiğinizi kabul edersiniz. Bu Gizlilik Politikasında açıklanan şekilde e-postalar veya başka bir şekilde iletişime geçilebilir. Bize kaydolsanız da kaydolmasanız da, bu Gizlilik Politikası web sitesinin ve hizmetlerin tüm kullanıcıları için geçerlidir.

 

3. Hangi Bilgileri İşliyoruz

INBOX, sizinle ilgili hem “Kişisel Verileri” hem de “Kişisel Olmayan Verileri” toplar ve bu verileri hizmetlerin süresi boyunca Hizmet Şartları’nda açıklandığı şekilde İşleyecektir:

3.1. Kişisel veri:

  • Müşteri bilgileri: kimlik ve iletişim verileri (ad, iletişim bilgileri, kullanıcı adı); fatura bilgileri (kredi kartı bilgileri, hesap bilgileri, ödeme bilgileri); organizasyon bilgileri (isim, adres, coğrafi konum, sorumluluk alanı, KDV kodu), IP adresleri.
  • Abone bilgileri: kimlik ve iletişim verileri (isim, doğum tarihi, cinsiyet, meslek veya diğer demografik bilgiler, adres, unvan, e-posta adresi dahil iletişim bilgileri), kişisel ilgi alanları veya tercihler (satın alma geçmişi, pazarlama tercihleri ve halka açık sosyal medya dahil) profil bilgisi); IT bilgileri (IP adresleri, kullanım verileri, çerez verileri, çevrimiçi gezinme verileri, konum verileri, tarayıcı verileri).

İstediğiniz zaman giriş yapıp bu bilgileri değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz. Kişisel Verileri paylaşmayı reddedebilirsiniz, ancak sizden e-posta adresi gibi sağlamanızı istediğimiz Kişisel Verilerin bazıları hizmetlerimiz için zorunludur. Bunu sağlamayı reddederseniz, size bu hizmeti sağlayamayabiliriz.

3.2. Kişisel Olmayan Veriler:

  • Tarayıcı ve cihaz bilgileri: konum, cihaz türü, modeli, numarası, tarayıcı veya işletim sistemi türü, erişim saati ve tarihi, tarama etkinliği, ekran çözünürlüğü, eklentiler, add-on‘lar ,kullandığınız Hizmetlerin sürümü ve sizi kişisel olarak tanımlamayan diğer bilgiler.
  • Hizmet kullanımınızdan ve diğer kaynaklardan gelen bilgiler: Hizmetleri nasıl ve ne zaman kullandığınız hakkında bilgi alabilir, günlük dosyalarımızda veya hesabınızla ilişkili diğer dosya türlerinde saklayabilir ve sizin hakkınızda topladığımız diğer bilgilerle ilişkilendirebiliriz. . Ayrıca, kamuya açık veritabanları, sosyal medya platformları, üçüncü taraf veri sağlayıcıları ve ortak pazarlama ortaklarımız gibi üçüncü taraf kaynaklardan siz veya aboneleriniz hakkında bilgi edinebiliriz. Bu bilgiler örneğin saat, tarih, kullanılan tarayıcı, demografik bilgiler, cihaz bilgileri (cihaz türü, modeli, numarası, tarayıcı veya işletim sistemi türü, IP adresleri gibi), konum ve çevrimiçi davranış verilerini içerebilir. Sosyal medya platformalarını kullanımınız, sayfa görüntüleme bilgileri ve arama sonuçları ve bağlantıları, gerçekleştirdiğiniz işlemler, anonim kullanım verileri, yönlendirme / çıkış sayfaları ve URL’ler, gönderdiğiniz tercihler ve gönderdiğiniz verilere ve numaraya göre oluşturulan tercihler.

 

4. İşleme Amaçları

.1. INBOX, Hizmetlerin çalışması için toplanan bilgileri, hizmetin kalitesini korumak, hizmetin kullanımına ilişkin genel istatistikleri sağlamak, hizmetleri tanıtmak ve analiz etmek, müşteri desteği sağlamak ve hizmetler hakkında bilgi göndermek, müşterilerin, abonelerin, üçüncü şahısların ve kendimizin hakları ve güvenliği, özelleştirilmiş bilgi veya promosyon içeriği göndermek ve pazarlama tercihlerine göre öneriler sunmak, Hizmet Koşullarımıza uyulmasını sağlamak ve yasal gereklilikleri karşılamak, kimlik doğrulamak ve sağlanan bilgileri yönetmek, ödemeleri yönetmek, demografik bilgileri, müşterinin ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını ve kullanıcılar arasındaki diğer eğilimleri ve diğer iş amaçlarını anlamak için kullanır.

4.2. Kişisel Verileri, bilgilendirici içeriği özelleştirmek ve pazarlama tercihlerine, kısıtlamalarına veya reklam, hedefleme amaçlarına uygun olarak geliştirmek için ve bu Gizlilik Politikasına uygun olarak size daha alakalı ürünler ve özellikler sunma kabiliyetimizi geliştirmek için işlediğimiz diğer bilgilerle birleştirebiliriz.

 

5. Bilgilerinizi Nasıl Topluyoruz?

5.1. Müşterilerimiz tarafından sağlanan veriler: Müşteriler, abonelerinden veya diğer kişilerden topladıkları Kişisel Verileri hizmetlere aktarabilirler. Müşterilerimizin aboneleri veya müşterilerimiz dışında herhangi bir kişi ile doğrudan bir ilişkimiz yoktur. Kişisel verileri işlememiz, izin verilen veri konusuna dayanmaktadır ve müşteriler, aboneler veya diğer kişilerle ilgili kişisel verileri işlememiz için gerekli izinlere sahip olmalarını sağlamaktan sorumludur.

5.2. İzleme teknolojileri: Hizmetlerin performansı ile bağlantılı olarak INBOX şunları kullanır:

  • Çerezler: Çerezler, bir web sitesinin kayıt tutma amacıyla bilgisayarınızın sabit diskine aktardığı minik veri dosyalarıdır. Çoğu web tarayıcısı çerezleri kabul edecek şekilde ayarlanmıştır, ancak bunu tarayıcı ayarlarınızdan değiştirebilirsiniz. Ancak, çerezleri kabul etmezseniz, INBOX’ın tüm işlevlerini kullanamayabilirsiniz. INBOX deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz ve bu verileri toplayarak, INBOX’ı her ziyaret ettiğinizde yeniden girmenize gerek kalmaması için bilgileri depolayabiliriz. Ayrıca INBOX için sayfa görüntülemeleri, sitede geçirilen süre, ziyaretçi sayısı gibi ziyaretçi ölçümlerini izlemek için de kullanıyoruz.
  • Özel tanımlayıcılar ve benzer izleme teknolojileri: Hizmetleri yönetmek, Hizmetler etrafındaki hareketlerinizi izlemek, eğilimleri analiz etmek, davranışları izlemek, hedeflenen reklamları sunmak ve demografik bilgileri toplamak, e-posta kampanyalarımızın performansını ölçmek için ve belirli müşteri segmentleri kapsamında özelliklerimizi geliştirmek için diğer izleme teknolojilerini kullanabiliriz

5.3. Günlük verileri izleme: Panelimize her eriştiğinizde günlük verileri toplayabiliriz. Bu veriler bir IP adresi, tarayıcı türü ve sürümü, INBOX’ta ziyaret ettiğiniz sayfalar ve diğer kullanıcı istatistikleri gibi şeyleri içerebilir. INBOX’a bir mobil cihazla eriştiğinizde, günlük verileri cihazın türünü, özel mobil kimliğinizi, cihazınızın IP adresini, mobil işletim sistemini ve diğer mobil istatistikleri içerebilir.

5.4. Üçüncü taraf hizmetleri: INBOX’ı iyileştirmemize yardımcı olmak için günlük verilerini toplayan ve analiz eden Google Analytics ve Facebook gibi üçüncü taraf hizmetlerini kullanabiliriz ve bazen hedefli çevrimiçi reklamcılık için kullanabiliriz. Üçüncü taraf ortaklarımız, gezinme etkinliklerinize ve ilgi alanlarınıza dayalı olarak başka sitelerde size reklam sağlamak için çerezleri veya diğer izleme teknolojilerini kullanabilir.

 

6. Üçüncü taraf şirketlere aktarım

6.1. Kişisel Verilerinizi asla üçüncü bir tarafa satmayacağız, kiralamayacağız veya isticar etmeyeceğiz, ancak toplanan bilgileri bu Gizlilik Politikasında açıklanan amaçlar doğrultusunda INBOX’ın aşağıdaki konularda yardımcı olan hizmetleri sağlamasına, iyileştirmesine, tanıtmasına veya desteklemesine yardımcı olan üçüncü taraflarla paylaşabiliriz. İş operasyonlarımız ve mallarımıza zarar gelmesini önlemek için veya güvenlik nedenleriyle hizmetlerimizin sunulmasına veya bizim için hizmet verenlere yardımcı olmak için, örneğin ödeme işlemcileri, barındırma hizmetleri, analitik, içerik dağıtım hizmetleri, reklam ortakları, vb. bu Gizlilik Politikası ile tutarlı bir şekilde paylaşabiliriz. Ayrıca, yasaların gerektirmesi durumunda veya Hizmet Şartlarımızı ihlal etmeniz durumunda bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşabiliriz.

6.2. Kişisel Olmayan Verileri herhangi bir amaçla paylaşabiliriz çünkü bu bilgiler sizi veya başka bir kişiyi tanımlamak için kullanılamaz.

 

7. E-posta iletişimleri ve kapsam dışında kalma

7.1. Zaman zaman bizden INBOX kullanımınızla ilgili e-postalar alabilirsiniz. Bize sağladığınız kişisel verilere dayanarak, talep ettiğiniz hizmetleri sağlamak ve hesabınızı yönetmek için sorularınıza yanıt olarak sizinle iletişim kurabiliriz. Kişisel verilerinizi size güncellemeler ve diğer promosyon iletişimleri göndermek için de kullanabiliriz. Her e-postada, e-posta almayı devre dışı bırakabilmek için bir bağlantı bulunur. Hizmetleri sağlamak için gerekli olan idari konular, güncellemeler, anlaşmazlıklar ve müşteri hizmetleri konularında önemli mesajlar göndermeye devam edebiliriz.

7.2. Bir Abone artık müşterilerimizden biri ile iletişime geçmek istemiyorsa, o müşterinin haber bülteninden doğrudan aboneliğini iptal edebilir veya verileri güncellemek veya silmek için doğrudan müşteri ile iletişime geçebilir. Bir abone bizimle iletişime geçerse, onu o müşteriye yönlendireceğiz. Müşterilerimiz adına işlediğimiz kişisel bilgileri yalnızca hizmetlerimizi sağlamak veya yükümlülüklerimize uymak için gerektiği sürece saklayacağız.

 

8. Bilgilerinizin güvenliği

8.1. INBOX, riske uygun bir güvenlik düzeyi sağlamak için makul önlemleri, teknik ve organizasyonel güvenlik önlemlerini alır, kişisel verilerinizi kazara veya yasadışı imha, kayba yol açan yetkisiz veya yasadışı güvenlik ihlallerinden korumak için sektördeki en iyi uygulamaları takip eder kişisel verilerin değiştirilmesi, izinsiz ifşa edilmesi veya bunlara erişim ve verilerin güvenliği ve gizliliğinin korunması için gerekli bütün önlemleri alır. Bununla birlikte, bu önlemler bilgilerinize bu tür önlemlerin ihlali ile erişilmeyeceğini, ifşa edilmeyeceğini, değiştirilmeyeceğini veya yok edilmeyeceğini garanti etmez. Hizmetimizi kullanarak, bu riskleri anladığınızı ve kabul ettiğinizi belirtmiş olursunuz.

8.2. Müşteri, veri güvenliğiyle ilgili olarak INBOX tarafından sağlanan bilgileri gözden geçirmek ve hizmetlerin kendisinin gereksinimlerini ve Veri Koruma Yasaları kapsamındaki yasal yükümlülüklerini karşılayıp karşılamadığına bağımsız bir karar vermekle sorumludur. Ayrıca müşteri, hesap doğrulama, kimlik bilgilerini güvence altına almak, hizmetlere aktarılırken ve hizmetlerden aktarılırken kişisel verilerin güvenliğini korumak ve yüklenen kişisel verileri güvenli bir şekilde şifrelemek veya yedeklemek için uygun önlemleri almak da dahil olmak üzere hizmetlerin güvenli kullanımından sorumludur.

 

9. Abone listelerini ve verilerini korumak

9.1. Hizmet Şartlarımıza uyduklarından emin olmak için listelerinizi, içeriğinizi ve yanıt verilerinizi zaman zaman izleme hakkımızı saklı tutuyoruz; müşteri verilerinizi hiçbir nedenle kimseyle paylaşmayacağız, satmayacağız veya kiralamayacağız.

9.2 Müşterilerin bütün verileri, müşterilerimizin gönderim yaptığı bütün datalar ve onlara dair bütün ayrıntılar (e-posta adresleri, kişisel veriler, konum verileri, tarayıcı verileri vb.) Türkiye, İstanbul konumundaki sunucularda barındırılmaktadır.

 

10. Diğer web sitelerine bağlantılar

Hizmetin bir parçası olarak, diğer web sitelerine veya uygulamalara bağlantılar veya uyumluluk sağlayabiliriz. Ancak, bu web siteleri tarafından kullanılan gizlilik uygulamalarından veya içerdikleri bilgi veya içerikten sorumlu değiliz. Bu Gizlilik Politikası yalnızca bizim hizmetimiz aracılığıyla tarafımızdan toplanan bilgiler için geçerlidir. Bu nedenle, bu Gizlilik Politikası, hizmetimiz aracılığıyla bir bağlantı seçerek erişilen bir üçüncü taraf web sitesini kullanımınız için geçerli değildir. Hizmete başka bir web sitesi veya uygulama üzerinden eriştiğiniz veya bunları kullandığınız ölçüde, o siteye veya uygulamaya erişiminiz veya kullanımınız için o diğer web sitesi veya uygulamanın gizlilik politikası geçerli olacaktır. Kullanıcılarımıza, kullanmaya devam etmeden önce diğer web sitelerinin gizlilik politikalarını okumalarını tavsiye ediyoruz.

 

11. Veri İşleme Eki

E-posta ile pazarlamayla ilgili KVKK gereksinimlerini karşılamak için Veri İşleme Ekimizi oluşturduk ve tüm müşterilerimizi buradan incelemeye davet ediyoruz.

 

12. Rıza yaşı

Hizmeti kullanarak en az 18 yaşında olduğunuzu beyan edersiniz.

 

13. Birleşme veya devralma

Birleşme, başka bir şirket tarafından devralma veya varlıklarımızın tamamının veya bir kısmının satışı gibi bir ticari işlemden geçmemiz durumunda kişisel verileriniz transfer edilen varlıklar arasında olabilir. Bu tür aktarımların gerçekleşebileceğini ve bu Gizlilik Politikası tarafından izin verildiğini ve varlıklarımızın herhangi bir alıcısının kişisel verilerinizi bu Gizlilik Politikasında belirtildiği gibi işlemeye devam edebileceğini kabul ediyor ve onaylıyorsunuz.

 

14.Müşteri Dataları ve Arama Geçmişi

Aktif sözleşmesi olmayan bir müşterinin tüm datalarını sistemde maksimum 1 ay daha saklıyoruz. Ardından müşteriye haber verilerek silinme işlemi kendisinden onay alınmadan yapılmaktadır.

Plus aylık gönderim tabanlı paketlerimizde “aranabilir gönderim geçmişi” kayıt suresi 1 aydır. Profesyonel paketlerde ise bu sure 180 gündür.

 

15.Havuz ve Özel IP’ler.

 Müşteri eğer özel IP satın almamış ise havuz IP’den gönderim yapar. Bazen havuz IP’leri başka müşteriler de kullandığı için onların yapacağı olumsuz bir gönderimden negatif etkiler (spam kutusuna düşme, ulaşmama vb..) oluşabilir. Böyle bir durumda müşteri hızlı bir şekilde durumun çözülmesini isterse INBOX, fiziksel özel IP alması yönünde müşteriye bir çözüm sunabilir.

 

16. Denetleyici Olarak INBOX

INBOX, çalışanlarının, yüklenicilerinin, adaylarının, bağlı kuruluşlarının ve müşteri olarak kabul edilmeyen diğer üçüncü tarafların kişisel verilerinin denetleyicisi olarak hareket eder. INBOX, kişisel verileri bir denetleyici olarak işlerken yasal gerekliliklere uymayı taahhüt eder ve KVKK ve yürürlükteki veri koruma yasaları uyarınca gerekli olan kişisel verilerin güvenliğini sağlamak için uygun teknik ve organizasyonel önlemleri uygular.

 

17. Değişiklikler

INBOX, bu Gizlilik Politikasını herhangi bir zamanda değiştirme hakkını saklı tutar. Bu Gizlilik Politikasını değiştirmeye karar verirsek, bu değişiklikleri bu sayfada yayınlayacağız, böylece hangi bilgileri topladığımızdan, bunları nasıl kullandığımızdan ve hangi koşullarda ifşa ettiğimizden her zaman haberdar olursunuz. Tüm değişiklikler yayınlanır yayınlanmaz yürürlüğe girer ve bilgilerinizin nasıl kullanıldığıyla ilgili endişeleriniz varsa bu Gizlilik Politikasını periyodik olarak kontrol etmenizi öneririz.

 

18. INBOX’a Ulaşın

Eğer :

  • hakkınızda tuttuğumuz bilgilere erişim talep etmek (bu bilgileri talep ettikten sonraki 30 gün içinde size vereceğiz), bize sağladığınız Kişisel Verileri düzeltmek, değiştirmek, silmek veya güncellemek isterseniz

veya

  • bu Gizlilik Politikası veya bu sitenin uygulamaları ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, devam eden toplama için onayınızı geri çekmek istiyorsanız, Kişisel Verilerinizin kullanılmasına itiraz etmek istiyorsanız veya başka sorularınız varsa:

Lütfen e-posta yoluyla istediğiniz zaman bizimle iletişime geçin: [email protected]

 

Son güncelleme: 2 Kasım 2020

Hızlı ve güvenilir e-posta gönderim platformu

Hemen ücretsiz başlayın ve gönderimlerinizi yapın

Ücretsiz e-bülten aboneliği

E-posta pazarlama dünyasına ait gelişmelerden ve INBOX’ın duyurularından ücretsiz haberdar olmak için e-posta kaydınızı yapabilirsiniz. KVKK aydınlatma metni için tıklayınız.

Sorunuz mu var?
Bizi takip edin 🙂