KVKK

Geçmişten günümüze temel hak ve özgürlükler çerçevesinde değerlendirilen kişisel verilerin korunması hakkı, genel anlamda bireylere ait pek çok bilginin özel hayatın gizliliği kapsamında korunmasına dayanır. Gerçek ve tüzel kişilere ait verilerin korunmaması durumunda gizliliğin ihlal edilmesi, bireylere ait kişisel bilgilerin başka amaçlarla kullanılması, bilginin değiştirilmesi ve kötüye kullanılması gibi olumsuzluklar ve mağduriyetler ortaya çıkabilir.

Bu nedenle 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında birtakım önlemler alınmıştır. Kanun kapsamında e-posta pazarlama hizmeti sunan firmalar gibi kişisel veri işleyen ve sağlayan pek çok şirket, bireylerin açık rızaları olmadan, kendilerine ait verilerinin işlenmesi ve yurt dışına çıkarılması için çeşitli kriterlere tabi tutulmuştur.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile Getirilen Düzenlemeler

Kişinin adı, soyadı, doğum yeri, doğum tarihi gibi bireyin kimliğini yansıtan birçok bilgi KVKK kapsamına alınarak koruma altına alınmıştır. Özellikle işlemsel e-postalar ve e-mail pazarlama sürecinin bir parçası olan transactional e-mail sistemi gibi veri işleme özelliğine sahip çeşitli platformları belirli yükümlülüklerle bağlayarak sorumluluklarını aktaran Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hem kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması hem de güvenli bir şekilde korunması adına birtakım sınırlar belirlemiştir. Ayrıca kişisel verilerin güvenliği açısından önemli bir konu olan verilerin yurt dışında yer alan sunucularda barındırılması durumu kanunun 9. maddesinde ele alınmıştır. Verilerin kişinin açık rızası olmadan yurt dışına aktarılamayacağını ifade eden maddenin yanı sıra KVKK da yer alan 5. ve 6. maddelerde ifade edilen şartların yerine getirilmesi durumda veri platformlarının bireyin açık rızası bulunmaksızın verilerin yurt dışına aktarılabileceğini belirtmiştir.

Verilerin Yurt İçinde ve Yurt Dışında Saklanması

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ayrıca Google ve Yandex gibi e-posta alanında faaliyet gösteren ve yurt dışı odaklı hizmet sağlayan firmaların altyapısını kullanan şirketleri de etkilemiştir. 31 Mayıs 2019 tarihinde açıklanan karar ile yurt dışında yer alan veri sağlayıcılarının kullanılması durumunda verilerin Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 9. maddesinde yer alan hükümlere uygun olarak işlenmesi gerektiğine karar verilmiştir. Bu nedenle tüm server’ları Türkiye’de olan şirketleri tercih etmeniz hem kişisel bilgilerinizin saklanması hem de korunması açısından önemlidir. Avrupa Birliği’nde 2018 yılında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak hizmet sunan INBOX toplu e-mail gönderim sistemi ile verilerinizi rahatlıkla koruma altına alabilirsiniz.

Türkiye’de bulunan server’ları sayesinde kişisel ve kurumsal verilerinizi güvenli bir şekilde saklamanıza yardımcı olan INBOX, kullanıcılarının veri güvenliğini üst seviyede tutarak yurt içinde güçlü bir e-mail marketing sistemiyle faaliyetlerinizi hızlı ve kolay şekilde yürütebilmenizi sağlar.

INBOX’ı hemen kullanmaya başlamak için tıklayın.

Comments are closed.