KVKK ve Email İlişkisi

Günümüz piyasa şartlarında dijital dünyanın gerekliliklerini yerine getiren firmalar her zaman bir adım öne çıkıyor. E-posta pazarlama, gelişen ve yaygınlaşan dijital iletişim ortamının en önemli ayaklarından biri konumunda. Tüm firmalar dijital dünyaya adapte olmaya çalışırken, kurallara ve kanunlara uymak da büyük önem taşıyor. Bu sayede ticari faaliyetlerin güvenli ve sürdürülebilir olması mümkün oluyor.

Bir e-posta iletmek size cezai yaptırım olarak geri dönebilir mi?

Bu sorunun yanıtı ne yazık ki “evet”tir. Yeni bir ürünü ya da hizmeti iş ortaklarınıza duyururken, promosyon veya e-bülten çalışmaları yaparken başvuracağınız en etkili yollardan biri “e-mail marketing” yani e-posta ile pazarlama olacaktır. İşlemsel e-postalar ya da “transactional e-mail“, takip edilebilir ve ölçülebilir olmasıyla firmalar için etkili bir pazarlama yöntemi olarak öne çıkar. Fakat dijital dünyanın da belirli kuralları bulunmaktadır. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) gereği dijital iletişim çalışmaları belirli yükümlülüklere göre yürütülmek durumundadır. KVKK’nın gözden kaçmaya çok müsait olan düzenlemelerinden biri kişisel verilerin Türkiye’de bulundurulmasına ilişkin hususudur. Pek çok kullanıcı e-posta gönderimi ile verilerin yurt dışına çıkabileceği bilgisine sahip değildir. Oysa Türkiye dışındaki firmalardan hizmet almak buna yol açabilmektedir. Buna göre kurumsal e-posta hizmetini Google ya da Yandex gibi yurt dışı kaynaklı bir hizmet sağlayıcısından alanlar, söz konusu hizmet sağlayıcıları gönderilen ve alınan e-postaları, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan veri merkezlerinde muhafaza edeceğinden kişisel verilerin yurt dışına taşınmasına sebebiyet verirler. Unutulmamalıdır ki isim ve soyisim dâhil olmak üzere her türlü özel bilgi kişisel veri kapsamındadır ve yasal koruma altındadır. Mevzuat gereği, kişisel verilerin yurt dışına taşınabilmesi içinse kurumsal bir e-posta adresi kullanan ya da kurumsal bir e-posta adresine ileti gönderen herkesin onayının alınması gerekmektedir. Böyle bir onay sürecinin ise ne kadar zor hatta imkânsız olduğu ise herkesin bilgisi dahilindedir.

INBOX e-posta pazarlamayla ilgili komple çözümler sunar

Ticari faaliyetlerinizi sürdürürken yasal zorunlulukları da yerine getirmek adına profesyonel hizmet almak son derece önemlidir. INBOX’un iş ortaklarına sunduğu pek çok efektif çözümden biri de Türkiye’de ikâmet eden şahısların kişisel verilerinin Türkiye’deki sunucularda barındırılmasına imkânı tanımasıdır. Yurt dışı kaynaklı hizmet sağlayıcıların kullanıcılar için yaratabileceği dezavantajların önüne geçilmesi için gerekli şartları yaratan INBOX, ilgili kanunun gerekliliklerini karşılar. Bu sayede fazladan bir çabaya gerek kalmadan KVKK’nın zorunluluklarını yerine getirebilir, e-posta pazarlamanın gücünden yararlanmayı rahatlıkla sürdürebilirsiniz.

Siz de KVKK ile tam uyumlu altyapıya sahip INBOX’ı kullanmaya hemen başlayın

Comments are closed.