KVKK Uyumluluğu

KVKK mevzuatları gereği eğer Türkiye lokasyonlu bir hedef kitleniz varsa bu verileriniz Türkiye'de bulunan sunucularda saklanmalıdır. INBOX verilerinizi güvenli sunucularda saklamaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK) 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte 2 yıllık uyum sürecinde gerek veri sağlayıcıları gerekse veri işleyenler alt yapılarını ve faaliyetlerini mevzuata uygun hale getirmeye çalışmışlardır.

Veri işleyen olarak INBOX, mevzuat gereği kullanıcılarının verilerini Türkiye lokasyonlu sunucularda barındırma hizmetini ücretsiz olarak sağlamaktadır. 

KVKK ile hayatımıza giren düzenlemeler arasında önem arz eden konulardan biri de kişisel verilerin Türkiye’de bulundurulması hususudur. Kişisel verilerin Türkiye’de muhafazasını irdelemeden önce “kişisel veri” kavramının ne olduğunu tanımlamakta fayda görüyoruz.

Kişisel veri, kimliği belirli yahut belirlenebilir gerçek kişiye ait her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bir verinin kişisel veri olarak addedildiği iki durum bulunmaktadır. Bu durumlar, verinin bir gerçek kişiye (insana) ait olması ya da kişinin belirli veya belirlenebilir nitelikte olmasıdır.

Kişisel veriler, bir insana ait olabilecek her türlü bilgidir. Bir insanın adı, soyadı, doğum yeri, doğum tarihi, telefon numarası, araç plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, kimlik numarası, özgeçmişi, fotoğrafı, video ve ses kayıtları, parmak izleri, e-posta adresi, sosyal medya hesapları, internet sitesi üyelikleri, aile bilgileri, sağlık bilgileri gibi çok geniş yelpazedeki bilgilerdir.

Kredi kartı gerektirmeden ücretsiz deneyin
Ücretsiz e-bülten aboneliği

E-posta pazarlama dünyasına ait gelişmelerden ve INBOX’ın duyurularından ücretsiz haberdar olmak için e-posta kaydınızı yapabilirsiniz.

Bizi takip edin 🙂
Sorunuz mu var?